u nás to děláme poměrně běžně. Stačí k tomu v podstatě hrnec s napařovacím nástavcem, v podstatě stejně, jako když děláš na páře cokoliv jiného. Akorát my ty ryby občas hezky naložíme nebo obložíme různou zelenou a přísadami, aby se v páře dělalo opravdu všechno a chytlo to tu správnou chuť. Já osobně miluju na páře třeba tresku.
Čauves, já jsem na páře jedla třeba mořský jazyk nebo filety a to je taky docela mňamka. Podle mě ale záleží, jak kdo to umí udělat nebo spíš ochutit tu samotnou rybu. Nemám zrovna ráda výraznou chuť té rybiny, tak si vybírám spíš kuchaře, který mi to dokáže perfektně připravit
Hlavně si dejte pozor na délku vaření - ryby se uvaří poměrně rychle! A chce je to před vařením upravit, třeba chvíli nechat marinovat, protože jinak jsou dost nevýrazné a bez chuti. Dana
Ryby v páře jsou super, ale je opravdu potřeba je vařit krátce a předtím kvůli chuti marinovat. Je taky potřeba si vybrat dobré ryby, neměly by být moc tučné. Když se to podaří, je to opravdu mooooc velké pochutnání!
Ryby jsou dobré na všechny způsoby, ale v páře asi nejzravější. je ale taky pravda, že se musí umět připravit a nesmí se to s vařením přehnat - rozblemcané nejsou dobré . Ty, co si chytím sama, jsou úplně nejlepší! Navíc u vody je fajn, nehučí do mě manžel, co bude k obědu a nebo proč luxuju, když je v televizi fotbal ! Petru zdar!
Ryby v páře jsem několikrát zkoušela, ale nakonec se mi vždycky maso rozpadá, a to i když jsem je opravdu hlídala aby tam byly tak akorát dlouho. Má někdo radu, jak tomu zabránit nebo kde dělám chybu? Zkoušela jsem lososa, pstruha i kapří podkovy. Díky za odpověď a radu.
u nás se ryby v páře dělají docela často. Máme je raději než smažené. Musí se ale dobře připravit a okořenit a pravda také je, že ne všechny ryby se pro to hodí. vyzkoušejte je dát do páry hned třeba i s nějakou zeleninou a uvidíte, jak si pochutnáte!
Já nějak rybám v páře nemůžu úpřijít na chu´t. Jako by jim prostě něco chybělo. Možná je to ale tím, že je neumím pořádně okořenit a připravit. Má někdo nějakou radu? Díky předem. Jiřka
Ryby v páře jsou vynikající, ale musí se dobře okořenit nebo předem namarinovat, jinak jsou bez chuti. Tajky se musí použít ryby s pevnějším masem, výborný je na to i losos. Jemné ryby se dost často rozpadnou. Hlídejte si i dobu vaření, aby nebyly moc měkké - to je pak z nich blátíčko a už to nejsou ryby