Čest, já ho občas taky vezmu do těla, podle toho, čím se člověk zrovna stravuje...někde jsem četl, že denní dávka se pohybuje kolem 70-100mg, myslím tedy nějaká optimální dávka pro tělo, aby bylo dostatek vitamínu C. Já osobně jsem si koupil nějaké tabletky v lékárně, nevím teda, jak se to jmenuje, ale podle mě se toho prodává spousta.
Tak určitě nejvíc vitamínu C bude asi v citrusech ne? Už jen ze samotného principu a označení vitamínu Pokud jde o nějaké přírodní produkty nebo potravu, tak je to myslím i černý rybíz nebo šípek je také poměrně výrazným zdrojem vitamínu C.
Vitamíny jsou nejelpší v přírodní podobě. všechny ty vitamínové přípravky, které se dají koupit, jsou z velké části chemie...ona je ta chemie asi dnes už i v ovoci a zelenině, ale vitamínů tam bude určitě víc než v nějaké tabletě. Citrony, jablka, grepy - to je teď v zimě to nejlepší. Hezký nový rok přeju všem. Sylvie
Céčko nejčastěji v citrusech - citron, pomeranč, mandarinka, grepy... Docela dost ho je ale prý třeba i v jablku. Přes zimu si dávám každý večer alespoň jeden citrosový plod a fakt je, že jsem chřipku nebo něco podobného nastydbnutí od té doby meněla . Tak na tom asi něco pravdy bude.
Já osobně dávám přednost přírodním zdrojům. Ráno si dopřávám št´ávu z grepů, někdy přidám citron, pomeranč. Nevím jestli je to tím, nebo mám dobrou imunitu, ale již 2 roky bez nachlazení či chřipky . Žádné jiné vitamíny neužívám.